PSC English Grammar Model Questions (1)

Here are some confusing PSC English grammar Model Questions & Answers. You may also download the questions in PDF format.

PSC English Grammar Model Questions (1 to 10)


1. Plural form of ‘belief’ is:

(a) believes

(b) beliefs

(c) beliefes

(d) belief

Ans: (b) beliefs

2. Plural form of ‘terminus’ is:

(a) terminal

(b) terminuse

(c) terminii

(d) terminus

Ans: (a) terminal

3. Plural form of ‘ox’ is:

(a) oxes

(b) ox

(c) oxen

(d) none of these

Ans: (c) oxen

4. Plural form of ‘dwarf’ is:

(a) dwarf

(b) dwarfs

(c) dwarevs

(d) dwarfes

Ans: (b) dwarfs

5. Plural form of ‘sheaf’ is:

(a) sheafs

(b) sheaves

(c) sheafes

(d) sheaf

Ans: (b) sheaves

6. Everybody has a bad back, _____?

(a) Have they?

(b) Don’t they?

(c) Hasn’t he?

(d) None of these

Ans: (b) Don’t they?

7. Let me ask him, _____?

(a) will he?

(b) shall we?

(c) will you?

(d) Shall I?

Ans: (c) will you?

8. Have some more rice. _________?

(a) will you?

(b) haven’t you?

(c) can’t you?

(d) do you?

Ans: (a) will you?

9. You oght to help your brother. _______?

(a) shouldn’t you?

(b) ought you?

(c) can’t you?

(d) none of these

Ans: (a) shouldn’t you?

10. He used to go there, _______?

(a) usedn’t he?

(b) didn’t he?

(c) did he?

(d) none of these

Ans: (b) didn’t he?

PSC English Grammar Model Questions

#1. PSC English Grammar Model Questions (1)

#2. PSC English Grammar Model Questions (2)

#3. PSC English Grammar Model Questions (3)

#4. PSC English Grammar Model Questions (4)

#5. PSC English Grammar Model Questions (5)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *