PSC English Grammar Model Questions (5)

Here are some confusing PSC English grammar Model Questions & Answers. You may also download the questions in PDF format.

PSC English Grammar Model Questions (41 to 50)


41. He has ______ a lot of money for his days to come.

(a) put up

(b) put in

(c) put by

(d) put through

Ans: (c) put by

42. He _______ his friend in the medical college last day

(a) called on

(b) called at

(c) called for

(d) called in

Ans: (a) called on

43. Monkeys live _______ trees

(a) on

(b) in

(c) above

(d) below

Ans: (b) in

44. She wrote the letters _____ pencil

(a) in

(b) with

(c) by

(d) on

Ans: (a) in

45. She was married ________ an engineer

(a) with

(b) to

(c) for

(d) of

Ans: (b) to

46. Glass is made ____ sand

(a) of

(b) from

(c) with

(d) by

Ans: (d) by

47. The meaning of ‘LAISSEZ FAIRE’ is

(a) in the state of free from the gov control

(b) A day in which no legal business is done

(c) directly or face to face in conflict

(d) a market place place where people got together

Ans: (a) in the state of free from the gov control

48. If dogs bark, Turkeys _______

(a) poult

(b) hum

(c) bell

(d) peep

Ans: (a) poult

49. Feminine gender of ‘bullock’ is:

(a) filly

(b) heifer

(c) cow

(d) wixen

Ans: (b) heifer

50. A stitch in time save

(a) mine

(b) nine

(c) fine

(d) money

Ans: (b) nine

PSC English Grammar Model Questions

#1. PSC English Grammar Model Questions (1)

#2. PSC English Grammar Model Questions (2)

#3. PSC English Grammar Model Questions (3)

#4. PSC English Grammar Model Questions (4)

#5. PSC English Grammar Model Questions (5)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *