PSC English Grammar Model Questions (3)

Here are some confusing PSC English grammar Model Questions & Answers. You may also download the questions in PDF format.

PSC English Grammar Model Questions (21 to 30)


21. Before the first world war, he ____ the army.

(a) joined

(b) had joined

(c) has joined

(d) was joined

Ans: (b) had joined

22. He ____ working as lecturer when he got IAS.

(a) was

(b) had been

(c) were

(d) have been

Ans: (b) had joined

23. When you called me, I ______

(a) have been driving

(b) was driving

(c) had been driving

(d) none of these

Ans: (b) was driving

24. By the time you come back, the work ______

(a) will finish

(b) will have finished

(c) will be finished

(d) will have been finished

Ans: (d) will have been finished

25. This is the second time, I _____ Kerala.

(a) visited

(b) have visited

(c) would visit

(d) had visited

Ans: (b) have visited

26. Passive voice of ‘Somebody has informed the police’ is:

(a) the police have been informed

(b) the police has been informed by someboy

(c) the police has been informed

(d) the police is informed by somebody

Ans: (a) the police have been informed

27. Passive voice of ‘open the door’ is:

(a) Let open the door be

(b) Let the door be opened

(c) Let be the door opened

(d) shall the door be opened

Ans: (b) Let the door be opened

28. Passive voice of ‘why did he not inform her’ ?

(a) why wasn’t she informed by him

(b) why was her not informed by him

(c) why was she not informed by him

(d) why she was not informed by him

Ans: (c) why was she not informed by him

29. Active voice of ‘the thief was arrested’ is

(a) somebody has arrested the thief

(b) the police has arrested the thief

(c) the police was arrested the thief

(d) the police arrested the thief

Ans: (d) the police arrested the thief

30. Passive voice of ‘who has bought the tickets’ ?

(a) By whom have been the tickets bought

(b) By whom the tickets have been bought

(c) who was the tickets been bought by

(d) By whom have the tickets been bought

Ans: (d) By whom have the tickets been bought

PSC English Grammar Model Questions

#1. PSC English Grammar Model Questions (1)

#2. PSC English Grammar Model Questions (2)

#3. PSC English Grammar Model Questions (3)

#4. PSC English Grammar Model Questions (4)

#5. PSC English Grammar Model Questions (5)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *