PSC English Grammar Model Questions (4)

Here are some confusing PSC English grammar Model Questions & Answers. You may also download the questions in PDF format.

PSC English Grammar Model Questions (31 to 40)


31. He _______ on the floor

(a) has lain

(b) has laid

(c) has lied

(d) had laid

Ans: (a) has lain

32. The river _____ its banks.

(a) has over flown

(b) has over flew

(c) has over flowed

(d) had over flown

Ans: (c) has over flowed

33. He ______ his coat up on the hook last day

(a) hanged

(b) hang

(c) hung

(d) had hanged

Ans: (c) hung

34. Spot the error

(a) You are / (b) forbidden / (c) not to / (d) walk in the garden

Ans: (c) not to

35. (a) He denied / (b) that he / (c) had not / (d) stolen the watch

Ans: (c) had not

36. She is the ______ of my two sisters.

(a) older

(b) oldest

(c) elder

(d) eldest

Ans: (c) elder

37. Between the two sisters, the elder one is ____ beautiful

(a) most

(b) more

(c) much

(d) better

Ans: (b) more

38. The antonym of ‘famous’ is

(a) notorious

(b) obscure

(c) unanimous

(d) well known

Ans: (b) obscure

39. The synonym of ‘beg’ is

(a) implore

(b) censure

(c) reprove

(d) adorn

Ans: (a) affluence

40. The antonym of ‘proverty’ is

(a) affluence

(b) plenty

(c) surplus

(d) prudence

Ans: (a) affluence

PSC English Grammar Model Questions

#1. PSC English Grammar Model Questions (1)

#2. PSC English Grammar Model Questions (2)

#3. PSC English Grammar Model Questions (3)

#4. PSC English Grammar Model Questions (4)

#5. PSC English Grammar Model Questions (5)

Related Posts

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *