KPSC 12th Level Preliminary Exam Model Questions – 2022

Last Updated On: 01/06/2022
Get it on Google Play

Here is the Kerala PSC 12th Level Preliminary Exam thousands of Model Questions and answers for the upcoming PSC exam.

Kerala PSC 12th Level Preliminary Exam Model Questions: Kerala PSC announced that KPSC will conduct a preliminary examination for the 12th level Kerala PSC exams.

1) കെഎസ്ഇബിയുടെ ആസ്ഥാന മന്ദിരം അറിയപ്പെടുന്നത്?
Ans: വൈദ്യുതി ഭവനം(തിരുവനന്തപുരം)
2) തീവ്രപ്രകാശത്തിൽ കണ്ണിലെ കൃഷ്ണമണിക്കുണ്ടാകുന്ന വ്യത്യാസം?
Ans: ചുരുങ്ങുന്നു
3) മൂന്നുവശങ്ങൾ വെള്ളത്താൽ ചുറ്റപ്പെട്ട കരഭാഗം അറിയപ്പെടുന്നത്?
Ans: ഉപദ്വീപ്
4) കേരളത്തിലെ ആദ്യ സമ്പൂർണ്ണ രക്തദാന പഞ്ചായത്ത്?
Ans: മടിക്കൈ
5) വിമാനത്തിന്റെ ഭാഗങ്ങൾ നിർമിക്കാൻ ഉപയോഗിക്കുന്ന ലോഹസസങ്കരം?
Ans: ഡ്യുറാലുമിൻ
6) പാമ്പുകളെക്കുറിച്ചുള്ള ശാസ്ത്രീയ പഠനം?
Ans: ഓഫിയോളജി
7) വേദന സംഹാരികൾ പ്രവർത്തിക്കുന്ന തലച്ചോറിന്റെ ഭാഗം?
Ans: തലാമസ്
8) കേരളത്തിൽ ഏറ്റവും കൂടുതൽ ജലം വഹിക്കുന്ന നദി?
Ans: പെരിയാർ
9) ലോകത്തിലെ ഏറ്റവും പ്രായമേറിയ തേക്ക് മരം കണ്ടെത്തിയത് എവിടെനിന്നാണ്?
Ans: നിലമ്പൂർ
10) ഭൂരഹിതർ ഇല്ലാത്ത ഇന്ത്യയിലെ ആദ്യത്തെ ആദ്യത്തെ ജില്ല?
Ans: കണ്ണൂർ

Get it on Google Play
       
Sharing is caring
Subscribe
Notify of
18 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Very good

Very good and very useful

very useful,thanks

Super

Very good

Super

k

very useful …

Good👍

thank u use full

very good

linux logo penguin alle

78 th answer is wrong

നല്ലറിവുകൾ..,!
അണിയറ ശിൽപ്പികൾക്ക് അഭിനന്ദനങ്ങൾ 🌹🌹🌹

Very good

aaa..kuzhappamilla

Kerala psc exam passed winner go is to Vishnu Amaranth Kerala PSC Question and answers mark goal winner Vishnu amaranth my son is my gob please PSC 12 TH Level

JOIN
18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x